tirsdag, februar 28, 2006

Vi skal være forældre...


Så skete det, Pia er blevet gravid for nu knap 6 uger siden hvilket vil sige ... jeg skal være far ... Ja, jeg fatter det ikke. Men iflg. kalenderen skal vi være forældre ca. 1. November. Lige nu vil vi bare nyde det, men det varer vel ikke længe før at Pia vil gøre mig opmækrsom på at vi skal til at tænke på barnevogn, en lille seng, puslebord og alt sådan noget. Tilgengæld synes jeg hun skal til at overveje at få et kørekort, men så er der jo lidt at forhandle om. (sidder jeg og fantasere) Vi har 2 navne på bedding, så hvis det bliver en dreng skal han hedde Bobby og hvis en pige, Bonnie, Men det er ikke endeligt endnu.

lørdag, februar 25, 2006

Stram Op ! på P3

Programmet "Stram Op!" på Danmarks Radio P3 skal til at stramme op. Magen til dårlig journalistik skal man lede længe efter. Selve programmet er hosted af de to værter Katrine Hertz Mortensen og Mathias Buch Jensen som uanset deres journalistiske uddannelse må siges at levere danmarks PT dårligste journalistik. Jeg har nu lyttet til programmet i over et år da det starter kl 16 hvilket er samtidig med jeg har fri fra arbejde. Derfor hører jeg det ofte på vejen hjem i bilen, med midre de bliver for platte i deres "journalistiske indslag". For der har været mange gange jeg har måtte sætte en CD på, da jeg ikke har kunne holde ud at høre på deres personlige holdninger som de antager for være "den danske befolknings holdning" siden de mener at der skal strammes op. Min pointe er, så vidt jeg ved har journalister ikke holdninger til ting, og hvis de har, holder de dem for sig selv, Journalister er neutrale. Og når et licens betalt program som "Stram Op !" skal være offer for Mathias Buch Jensen & Katrine Hertz Mortensen personlige holdninger til hvad de mener visse organisationer, politikere, private peroner. eller almindelige erhvervsdrivende virksomhder gør rigtig eller forkert skal være underholdning, melder jeg pas.

Selve ideen bag programmet kan sikkert være ok. Men måden man har valgt at forvalte ideen "Stram Op ! på P3" er helt i skoven. De kontakter de personer som Mathias Buch Jensen & Katrine Hertz Mortensen mener "har trådt ved siden af" og interwiever dem med en undertone af latterliggørelse, uden respekt og i en form der braser deres egen holdning igennem. I 9 ud af 10 tilfælde lytter de overhoevedet ikke til det svar på det spørgsmål som de selv har stillet. Det virker som om de inden de har ringet folk op har vedtaget hvordan interviewet skal ende, og hvordan de nok skal få deres vilje. Jeg konstaterede så sent som torsdag d. 23/2-06 at Katrine Hertz Mortensen nærmest svinede vores (jeg tror det var vores beskæftigelsesminister) til, for at have udtalt sig i Muhammed sagen hvor, han påpegede at nu skulle det hele ikke ende i undskyldninger, og vi skulle ikke glemme hvilke rettigheder det var vi forsvarede i denne sag. Det lykkedes Katrine Hertz Mortensen at fuldstændig latterliggøre mandens ellers meget vigtige pointe ved at kalde ham "store idiot", "fede dyr" osv. i enden af alle hendes spørgsmål for at pointere "retten til at ytre sig" uanset om det er stødende eller uforskammet. Hvordan kan det nogensinde være journalistik kombineret med underholdning ? Journalistik er det ikke ... og det er heller ikke særlig underholdende ... den eneste oplevelse jeg fik ud af min licens i den omgang var at krumme tæer ... igen. Stram OP !

Tillykke Henrik og Maibritt

BREAKING NEWS !
Og et Stort Tillykke
Henrik og Maibritt har fået en lille datter Fredag d. 24 februar ca kl. 21.00 som vejer 3240 gram og måler 51 cm. Vi håber naturligvis at barnet må ligne deres far og mor... mest ders mor. Rigtig Hjertelig tillykke skal i ha' fra os, og vi glæder os til at se jer alle 4, kærlig hilsen Pia og Kristian.

torsdag, februar 23, 2006

Midi skal ha ny ejer


Så skete det. min bror Lars sælger den gamle ræser af en Drabant 24 han nu har haft knap 6 år. Det er en båd der har været mange oplevelser i, bl.a et par ture til den Svenske skærgård. Det er også den første og eneste sejlbåd jeg har oplevet at sejle knap 12 knob i, hvilket ikke er helt normalt for en båd af den type. Tak for mange gode ture, håber dine nye ejere blive lige så glade for dig Midi som vi har været. Jeg tror ikke man kan finde en båd i den størrelse hvor man får så meget båd for pengene som en Drabant 24.

Tilgengæld har Lars og Mette så anskaffet sig en ny og endnu mere lækker båd nemlig en Scankap 99 Den glæder jeg mig meget til at vi skal ud og ræse i til foråret. Fantastisk godt valg, og nu er der en chance for at min kone kan lokkes med, da den nye båd er har toilet.

søndag, februar 05, 2006

Albert Maersk


Lørdag var vi et smut i Århus for at opleve et af verdens største og mest avancerede containerskibe Albert Maersk, og det er der kommet en lille film og en masse gode billeder ud af. Den 352 meter lange 43 meter brede og 46 meter høje Albert kan betjenes af den lette besætning af 15 mand. Skibets 12 cylindrede motor der kan yde godt 85.500 hk. giver skibet en topfart på 26 knob på roligt vand svarende til ca 47 kmt. Det udløste spørgsmålet til min onkel Henrik som er kaptajn på Albert, "hvad er så bremse længden ?" hvor til han svarede "det finder vi ud af". Skibet har egen biograf, bibliotek og motionsrum som frit kan benyttes af besætningen. Alt i alt er det en meget imponerende arbejdsplads.